Het nieuwe jaar is van start! Hoewel ik niets met het vieren van oud en nieuw doe en nooit mijn voornemens voor een nieuw jaar bewaar (daar moet je gewoon direct mee beginnen zonder vertraging!) vind ik een nieuw jaar wel altijd even een goed moment om stil te staan bij wat ik wil bereiken. Doelen stellen en proberen om mijn dromen te verwezenlijken! Een nieuw jaar is een perfect moment om daar mee te beginnen. Dit blog gaat dan ook over Dromen en Doelen voor 2019 met als thema: Verdubbelen!

Zoals je inmiddels misschien wel weet volg ik via de Ik Help Jou Online academie van Rimke regelmatig workshops. Deze week van 7 t/m 11 januari is ze gestart met de Plan je Succes week welke als thema Verdubbelen heeft. Vanochtend heb ik samen met 99 andere ondernemers (Wat een geweldig aantal Rimke! Jouw jaar begint goed!) de eerste workshop bijgewoond. Deze ging over het verdubbelen van je Plezier! Dat is natuurlijk alles omvattend. Op persoonlijk vlak maar ook zeker op zakelijk vlak. Voor mij gaan deze twee dingen moeiteloos in elkaar over. Het één kan niet zonder het ander wat mij betreft.

Mijn week en berichten zullen ook volledig in dit thema staan. Daarom start ik de week met dit blog met mijn dromen en doelen voor 2019. Het is goed om even bij jezelf stil te staan en na te denken. Om weer even de focus te leggen op wat er echt toe doet.

Dus, daar gaan we! Verdubbelen van Plezier

Vandaag hadden we het over plezier. En plezier hebben in alles wat je doet vind ik erg belangrijk. Als je plezier hebt in wat je doet, of dat nu zakelijk is of niet, dan gaat alles makkelijker, alles voelt lichter aan. Dus plezier verdubbelen? Yes Please!

Ik vind het bouwen van websites echt verschrikkelijk leuk om te doen en voel me een gezegend mens dat ik de kans krijg om van zoiets leuks mijn werk te maken. Ik sta dan ook helemaal achter de gezegde ‘Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life’ 

De trots die je voelt wanneer je een website oplevert, waar je complimenten voor krijgt en bovenal waar de klant super tevreden mee is. Dat is niet te evenaren. Ik vind het daarom ook leuk om anderen te helpen en dan vooral kleine bedrijven en startende ondernemers. Een deel uitmaken van jouw succes door middel van het maken van een prachtige website, dat geeft mij voldoening. Dus hoop ik dat ik in 2019 nog veel ondernemers mag gaan helpen met het uitbreiden van hun succes door middel van het maken van een mooie website. Deze is immers het digitale visitekaartje van je bedrijf!

Verdubbelen van Bereikbaarheid

Om meer ondernemers te kunnen bereiken is je bereikbaarheid natuurlijk ook erg belangrijk. Een doel waar ik mij op zal focussen dit jaar is dan ook het verdubbelen van mijn bereikbaarheid. Zorgen dat nog meer mensen de weg naar mijn website vinden en naar mijn sociale media kanalen. Dat wil ik op diverse manieren gaan bereiken. Een daarvan is met het interviewen van mijn klanten.

Mijn instelling is niet dat wanneer ik een website maak, ik mijn handen er van af trek wanneer deze opgeleverd wordt. Ik vind het interessant om te zien wie er achter die website schuilt. Hoe iemand is, wat zijn of haar drijfveer is, wat zijn of haar passie is, hoe het bedrijf zich verder ontwikkeld, wat het werk inhoudt en waarom hij of zij voor Digitaal Design gekozen heeft. Voor veel van mijn klanten onderhoud ik de website ook na de oplevering en blijven we dus ook contact houden. In 2019 zal ik ook periodiek een interview plaatsen. Dat vergroot niet alleen mijn eigen bereikbaarheid maar ook voor de ondernemer. Win-Win situatie for the Win!

Verdubbelen van Samenwerking

Mijn instelling is dat het altijd goed is om elkaar te helpen. Door samen te werken en krachten te bundelen kun je elkaar versterken en daarom wil ik nog meer samenwerkingen opzetten met andere ondernemers die aansluiten bij mijn visie. Door elkaar te helpen, helpen we elkaar te groeien en op die manier onze dromen te verwezenlijken. Daar hebben we allemaal iets aan!

Deze samenwerkingen zorgen ook weer direct voor een groter bereik, en plezier dus mijn andere doelen komen daar ook direct meer mee in het vizier. Zie jij een samenwerking met Digitaal Design zitten? Neem dan contact met me op!

Verdubbelen van vrije tijd

Nou klinkt dat misschien raar nadat je bovenstaand gelezen hebt. Ik wil nog meer werk, maar ook meer vrije tijd? Hoe zit dat? Op het moment heb ik geen vaste dagen of tijden dat ik mijn werk uitvoer. Dat kan vroeg in de ochtend zijn wanneer de kinderen nog slapen en natuurlijk overdag. Maar het komt ook zeer regelmatig voor dat ik in de avond of zelfs in de nacht toch nog even achter de computer kruip.

Ik volg mijn inspiratie en creatieve buien. Die komen wanneer ze komen dus als ik in bed voor het slapen gaan nog lig te mijmeren over iets en ik een creatieve bui op voel komen, ga ik er toch maar weer uit om alles op papier te zetten. Dat geeft toch wel het beste resultaat! 2019 Wordt een jaar dat ik daar meer structuur in aan wil brengen. Dat zorgt er voor dat ik met een betere indeling van mijn tijd, meer tijd zal overhouden voor mijn gezin en voor alles wat ik verder graag doe.

 

Denk jij aan het begin van het nieuwe jaar ook over wat je wil bereiken? Stel je doelen op en wat doe je om deze niet uit het oog te verliezen? Welke doelen heb je voor jezelf gemaakt?

De rest van de dag zal voor mij in het teken staan van dit thema. Om gefocust te blijven op mijn doelen zal ik een moodboard maken (digitaal) en zorgen dat ik deze vaak kan zien. Overigens houdt dit niet in dat ik geen andere doelen heb of dat de focus niet kan verplaatsen. Maar dit is mijn basis.

Kortom

  • Nog meer plezier beleven in wat ik doe.
  • Dit ook delen met anderen door hen te helpen.
  • Samen gaan werken met andere ondernemers.
  • Zorgen voor een groter bereik, zodat ik mijn werk kan verdubbelen
  • En door een betere planning zorgen dat ik meer vrije tijd krijg. (Want al is Digitaal Design mijn passie, er zijn nog veel meer mooie dingen in het leven die verdubbeld mogen worden!)

Maak van 2019 een topjaar!

 


Meer lezen?

Je website: Voelt het als je digitale thuis?
Zo schrijf je teksten voor de 3 belangrijkste pagina’s op je website
Zes redenen waarom een e-maillijst bouwen zo belangrijk is

 

 

Wat vond je van dit artikel?

Je beoordeling is waardevol

Wil je meer van dit soort artikelen lezen?

Volg Digitaal Design dan op Social Media

Wat jammer dat je dit geen leuk artikel vond!

Ik zal mijn best doen om mijn artikelen te verbeteren.

Pin It on Pinterest