5
(6)

Soms voel je je onrustig. Je voélt dat het anders moet. Je hebt wat losse ideeën, maar het lijkt niet goed samen te komen tot één geheel. Dat had ik de afgelopen weken met mijn eigen website. Wanneer ik een website voor een klant moet maken barst ik meestal van de inspiratie. Maar toen ik voelde dat mijn eigen website een make-over nodig had, en ik aan de gang wilde gaan hoorde ik krekels tjirpen in mijn hoofd. Het was stil. Ik had geen inspiratie..

Dan zit je toch wel even! Toch ging ik aan de gang. Ik was niet echt tevreden maar ach, het kon er mee door. Ik zette de nieuwe website online en toen zag het er niet meer uit zoals het hoorde.. O nee! Dus snel ging er een back-up van de oude website terug, en ik belande even in een ondernemers-dip. Wáárdeloos voelde ik me! Het leven liep gewoon even niet meer zo gestroomlijnd. Wat een impact kan zoiets stoms eigenlijk hebben!

Wat doe jij tijdens een ondernemers-dip?

Ik ging verwerken. Dat is waar ik goed in ben. Voelen. De energie door mij laten stromen en weer loslaten. Ik schreef het in een Word document allemaal van mij af.  

Falen, vallen en opstaan

Iedereen weet dat ondernemen gaat met vallen en opstaan. En juist dat vallen en opstaan is goed, al zal je dat op het moment dat je ‘valt’ even niet zo zien. Wanneer er dingen fout gaan, of niet gaan zoals je had gehoopt of had verwacht, wordt je gedwongen kritisch te kijken. Naar jezelf als ondernemer, naar je bedrijf en je dienst of product. Het is dan tijd om uit je comfortzone te stappen en er iets mee te gaan doen.

Het is de kunst, om op deze momenten jezelf te herpakken, je plannen te herzien, en dan weer verder te gaan. Geen één succesvolle ondernemer ging in een rechte stijgende lijn naar de top. Dat gaat met ups en downs, en zo kom je steeds een stukje verder. Je leert, je past je werkwijze aan, je probeert, je evalueert.. je faalt soms, en zo ga je door tot het wel lukt.. Van falen valt veel te leren. Het is de weg naar groei en succes.  

Maar poeh! Wat is het moeilijk te overzien als je even in een dal zit. Als het even niet gaat zoals je wil dat het gaat. Als je inkomsten teruglopen, een product toch niet zo aanslaat als je had gehoopt, als er dingen stuk gaan en je grote uitgaven hebt om het te repareren of te vervangen. We kennen het allemaal wel op een zeker punt in het ondernemerschap!

Op het moment zit ik ook in deze fase. Een fase dat ik twijfel aan mijzelf. Dat iets even niet lukt en ik er als een berg tegenop zie om het te fixen, omdat het oplossen van het probleem ook niet gaat zoals ik wil. Het maakt me onzeker over mijn zijn en kunnen als webdesigner, waardoor ik blokkeer en mijn ego mij nog meer naar beneden haalt. Dat stomme kleine stemmetje waar ik eigenlijk nooit zo veel last van heb, die nu golven van onzekerheden over mij uitstort en zegt dat ik er niets van bak als website bouwer.

En dát is ondernemen. Het is alleen dat je vaak deze verhalen niet hoort. Men deelt graag alleen de successen. Onzekerheden, verdriet, het mislukken van een plan op zich, dat wordt vaak als een zwakte gezien. Terwijl dat het allerminst is! Want ondernemen gaat vooral over dromen, durven en vervolgens doen. Vallen en opstaan hoort er bij.

Schrijven is voor mij ook een vorm van creativiteit, en dat werkt bij mij goed om alles op een rij te zetten. Na bovenstaand geschreven te hebben, begon ik mij weer beter te voelen. Het is een motivational speech voor anderen, maar op dat moment ook zeker voor mijzelf. Ondernemen is gewoon niet altijd allemaal koek en ei. Ondernemen is soms verschrikkelijk moeilijk! En dat mag ook echt wel gezegd worden. Je bent niet alleen en het maakt je ook niet zwak door er voor uit te komen. Integendeel!

Ik liet alles even voor wat het was, en pakte mijn vroegere passie weer op. Tekenen! Heerlijk mindful bezig zijn. En dat werkte! Want inspiratie vloeit. Dat komt op onverwachte momenten, wanneer het er zelf zin in heeft. Je kan het niet dwingen en niet sturen!

Ik kreeg een idee en besloot mijn andere website geeadriaansz.nl een make-over te geven. Dat pakte beter uit dan gedacht. Dus besloot ik dat het tijd was om Digitaal Design ook weer aan te pakken. Sinds gisteren staat het resultaat online, en wat voelt het fijn dat het klaar is!

een make-over te geven. Dat pakte beter uit dan gedacht. Dus besloot ik dat het tijd was om Digitaal Design ook weer aan te pakken. Sinds gisteren staat het resultaat online, en wat voelt het fijn dat het klaar is!

Nieuwe opties!

Het ‘leuke’ van zulke periodes in het leven zijn, dat je er sterker en zekerder uit komt. Het heeft mij goeds gebracht al denk je op zo’n moment soms even dat je er niet meer uit komt.

Ik heb mijn passies in het tekenen en schilderen weer terug gevonden, en ben daarin ook enorm aan het ontdekken wat mijn mogelijkheden zijn. (Met een enorme dank aan Monique, mede-onderneemster, webdesign buddy en vriendin. Wat ben je lief!)

Daarnaast wil ik graag vaker tekeningen gaan combineren met webdesign, om zo echt tot unieke ontwerpen te komen. Een tekening maak je immers maar eens, en als dat op bestelling is dan is dan geeft dat ook alleen recht en kun je er zeker van zijn dat het design niet voor andere websites wordt gebruikt.

Daarnaast zijn er drie nieuwe opties online gekomen op de aanbod pagina. Als eerst de OnePager website, handig als je nog niet veel te delen hebt maar wél graag een website wilt, en kun je nu ook kiezen tussen twee nieuwe hostingpakketten in combinatie met vooraf geïnstalleerde WordPress en indien gewenst ook DIVI. Dat zijn leuke pakketten wanneer je zelf aan je nieuwe website wilt klussen bijvoorbeeld.

Het originele idee om complete alles-in-één pakketten aan te gaan bieden moet ik nog verder uitwerken. Het is een leuk idee, maar ik wil dicht bij mijzelf blijven en dus wel kijken wat ik bij mij vind passen en wat niet. Voor nu voelt het goed zoals het is, en ik hoop dat ik nog vele klanten blij mag maken met een nieuwe website of design voor iets anders.

De pagina waar ik meer over mijzelf verteld heeft ook een flinke update gehad. Wil je meer te weten komen over wie ik ben, ga dan snel naar Over Gee 🙂

The question

En nu de hamvraag. Ik ben natuurlijk heel trots op mijn site… maar wat vind jij er van? Laat je het weten in een reactie?

Wat vond je van dit artikel?

Je beoordeling is waardevol

Wil je meer van dit soort artikelen lezen?

Volg Digitaal Design dan op Social Media

Wat jammer dat je dit geen leuk artikel vond!

Ik zal mijn best doen om mijn artikelen te verbeteren.

Wat vond je niet leuk aan dit artikel? Hoe zou ik het kunnen verbeteren?